Jury maakt finalisten Communicatieman/vrouw en CommunicatieTalent 2017 bekend

Finalisten Commv ComTalent.jpg

De jury van de verkiezing van de Communicatieman/vrouw van het Jaar heeft de drie finalisten van deze verkiezing woensdag bekendgemaakt. Dit zijn (in alfabetische volgorde): Corine van Impelen, hoofd Communicatie Naturalis, Klaas Kregel, (voormalig) Communicatieadviseur Domesta en Wim van der Weegen, hoofd Bestuurlijke Zaken, Advies en Communicatie Onderzoeksraad voor de Veiligheid.
Uit de longlist van tien genomineerden, die was samengesteld door de selectiecommissie, heeft de jury in eerste instantie vijf kandidaten geselecteerd. Deze vijf kandidaten zijn door de jury geïnterviewd en vervolgens zijn de drie finalisten gekozen.

Juryvoorzitter Noud Bex: « We hadden over de hele linie met een stevig niveau te maken. Voor de jury staken er echter drie kandidaten duidelijk bovenuit. Zij zijn dan ook unaniem tot finalist gekozen. »

De selectiecommissie van het Communicatietalent van het Jaar had aan de jury twaalf kandidaten voorgedragen. Ook hier was de jury onder de indruk van het niveau van de kandidaten en unaniem in haar keuze. De drie gekozen finalisten zijn (in alfabetische volgorde):
* Florence Meesters, ABN Amro
* Laura Peels, ministerie van Infrastructuur & Milieu
* Kelly Verdonk, Ortec.

Logeion zet ieder jaar twee communicatieprofessionals in de schijnwerpers tijdens de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw en het CommunicatieTalent van het Jaar. Vakgenoten die een prestatie hebben geleverd waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Professionals die inspireren, innoveren en effectief zijn in hun aanpak. De verkiezingsavond is het moment om aandacht te geven aan het vak, het belang van communicatie te belichten en vakgenoten het podium te geven dat zij verdienen. De zes finalisten presenteren zichzelf tijdens C-DAY17 op 1 juni in Nieuwegein. Mis het niet.

…read more

Source: Logeion

    

Dertig inzendingen op longlist Galjaardprijs 2017

Galjaardprijs.jpg

Dertig inzendingen hebben de longlist gehaald voor de Galjaardprijs 2017. In totaal waren er 54 prachtige inzendingen voor de Galjaardprijs ingediend. De twaalf regiojury’s in het land hebben zich de afgelopen week gebogen over alle inzendingen uit hun eigen regio en maximaal drie projecten genomineerd. Deze projecten scoren het hoogst op de criteria inspiratie, innovatie en impact. De Galjaardcommissie heeft alle landelijke inzendingen beoordeeld en ook een aantal projecten genomineerd. De dertig genomineerde projecten worden nu voorgelegd aan de vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Guido Rijnja, Reint Jan Renes, Vera de Witte en de winnares van de Galjaardprijs 2016, Heidie van den Brink.

Deze vakjury bepaalt half april – op basis van dezelfde criteria: inspiratie, innovatie en impact – welke (maximaal) vijf projecten op de shortlist komen. Deze finalisten mogen zich op de Galjaarddag op 11 mei presenteren.

De 30 genomineerde projecten zijn:

Organisatie:

Naam project:

Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik

Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik

Gemeente Almere

Raad van Almere

Dorpsoverleg Meijel / Stichting Peelport

Peelgeluk

Gemeente Zaanstad

Zaanse Verhalen

Politie

Politievlogger

Junction

3D Tripping

Projectorganisatie De Centrale As, provincie Fryslân

De Centrale As

Brandweer Drenthe

Wie is de BOCK?

Zuyderland

Zuyderland live!

DPC / Ministerie van Infrastructuur en Milieu

15 jaar Bob

Veiligheidsregio Twente

Risicocommunicatie risicovolle bedrijven

Gemeente Horst aan de Maas

Anders kijken, anders zijn, anders doen

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Nieuwe burgemeester

Gemeente Borne i.s.m. Over Morgen

Borne Schoolt Om

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Bouwen aan een nieuwe toekomst

Gemeenteraad Waalwijk

Praat met de raad

De Schoor, Welzijn in Almere

Expositie en digitaal magazine: Talenten getoond met kansen beloond

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Hoe Werkt Nederland?

Remco Hoogstraten

Landelijk congres Communicatie opvang vluchtelingen

Groningen Bereikbaar

OV-probeerkaart

Gemeente Enschede

Enschede Wekt Op

Provincie Zuid-Holland

Festival van de Toekomst

Gemeente Amsterdam en Beaumont Communicatie & Management

Sprong over het IJ: inspraak als kans

Ster B.V

Het vrijwilligersproject de Blauwe Engelen

Gemeente Rotterdam

CityLab010

O-bureau, namens 113 Zelfmoordpreventie

Stel de vraag van je leven

Nudge

Was op Maat

JT&P Communicatie

Open en transparant communiceren over dierproeven

Veiligheidsregio Zeeland

Zeeland Veilig

Fries Museum

Alma Tadema – klassieke verleiding

Alle inzendingen vind je hier: http://galjaarddag.nl/inzendingen-2017/?category=inzendingen-2017

…read more

Source: Logeion

    

Afstudeeronderzoek naar betrokkenheid en binding van leden met Logeion

Onderzoek-Angela.jpg

Als afstudeeropdracht voor Logeion doet Angela de Cock onderzoek naar de betrokkenheid en binding van leden met Logeion. Jouw mening is daarbij belangrijk. Angela heeft een enquête opgesteld, het invullen daarvan kost ongeveer 10 tot 15 minuten. Doe je mee?

Het onderzoek staat open voor alle leden van Logeion. De ingevulde vragenlijsten worden uiteraard geheel anoniem verwerkt. Aan het einde van de enquête kun je – als je dat wilt – je e-mailadres achterlaten en kans maken op een waardebon van Bol.com ter waarde van € 20,00 of een van de vijftien waardebonnen voor een gratis bijeenkomst van Logeion. Angela is laatstejaars communicatiestudent aan De Haagse Hogeschool. Ga door naar de enquête.

…read more

Source: Logeion

    

Hernieuwde samenwerking DirectResearch en Logeion werken in 2017

Logeion-DR-samenwerking.jpg

Marktonderzoeksbureau DirectResearch en de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals Logeion hebben een handtekening gezet onder het contract om opnieuw in 2017 samen te werken. DirectResearch en Logeion werken samen om (de inhoud van) bijeenkomsten en seminars te verbeteren, maar ook door het gezamenlijk beheer en exploitatie van het CommunicatiePanel.

Adjunct-directeur Logeion Folkert Reith:
‘Een kwalitatief hoogwaardig programma-aanbod kan je alleen realiseren als je het goed monitort. Samen met DirectResearch houden we een vinger aan de pols. Een meedenkende partner is echt onontbeerlijk als je goed wilt meten. In DirectResearch hebben we daarin een goede partner gevonden.’

Algemeen directeur DirectResearch Okkie Boot:
‘Wij werken al ruim 10 jaar samen met Logeion. Met de evaluatie-onderzoeken proberen we samen met Logeion een bijdrage te leveren aan het communicatievak. Ik denk dat ik kan concluderen dat gezien onze lange relatie wij daar wel in slagen en vind het fijn dat we weer een jaar vooruit kunnen. Daarnaast is het CommunicatiePanel natuurlijk ook een uniek instrument voor onderzoek.’

…read more

Source: Logeion

    

Cody Keenan, voormalig speechwriter van Obama, keynote spreker tijdens C-DAY17

Obama-Cody-Keenan-landscape.jpg

Op 1 juni aanstaande spreekt Cody Keenan, voormalig Director of Speechwriting van Barack Obama, voor het eerst op Europese bodem over zijn ervaringen in het Witte Huis. De stille kracht achter Obama’s bekende en indrukwekkende speeches deelt zijn verhaal op C-DAY17, het congres voor communicatieprofessionals in Nederland. In zijn keynote gaat hij in op de kracht van woorden, het proces van de perfecte speech en behandelt hij enkele sprekende voorbeelden uit zijn even succesvolle als turbulente acht jaar in het Witte Huis.

Impactvolle speeches
Keenan werd Director of Speechwriting na het vertrek van Jon Favreau in 2013. Hij was sinds 2008 al betrokken bij Obama’s campagnes en stond Obama onder meer bij op sleutelmomenten als The State of the Union, de vijftigste herdenking van de Selma protesten en Obama’s afscheidsspeech. Keenan was cruciaal bij het creëren van impactvolle boodschappen op de momenten die er het meest toe deden.

Na het succes van C-DAY16 – met meer dan 500 bezoekers – organiseert Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals samen met verschillende partners, zoals MSLGROUP en Publiquest, C-DAY17. Op het congres spijkeren communicatieautoriteiten de kennis van bezoekers bij en delen de laatste trends. Naast Keenan spreekt ook Derk Loorbach op het congres. Dit jaar geven onder meer Yves Stevens, Reint Jan Renes, Wil Michels en Tjardus van Citters masterclasses op het evenement. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt. C-DAY17 vindt plaats op 1 juni 2017 in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Kaarten kunnen worden besteld via: http://www.cday.nl.

Mijlpaal in de polder
Folkert Reith, adjunct-directeur bij Logeion: “Met de komst van Cody Keenan hebben wij op C-DAY17 een spreker van wereldformaat. Bij communicatie gaat het in essentie over contact maken. Contact komt echter alleen tot stand als je je publiek écht weet te raken. Een kunst die Keenan tot in de puntjes beheerst. Naast het feit dat wij ontzettend trots en blij zijn, zegt zijn komst ook veel over de stand van het communicatievak in Nederland. Als je er met Nederlandse vakgenoten in slaagt om een internationale spreker van dit formaat het podium te bieden, dan kun je met recht spreken van een ‘mijlpaal in de polder’. C-DAY17 gaat ook dit jaar onvergetelijk worden.”

Cody Keenan spreekt tijdens C-DAY17 op uitnodiging van strategisch communicatiebureau MSLGROUP. Henjo Guitjens, General Manager in Nederland: “In Nederland kunnen we veel leren van een speechwriter als Keenan. Het begint allemaal met een meeslepend en overtuigend verhaal en daar ontbreekt het vaak aan, niet alleen bij politici maar ook bij bestuurders. Speechwriting is ècht een vak. De speeches van Obama zijn legendarisch, niet alleen vanwege de manier waarop hij ze uitsprak, maar zeker ook om de opbouw, retoriek en woordkeuze. Hij heeft er niet voor niets wereldwijd de harten van tientallen miljoenen mensen mee gestolen.”

…read more

Source: Logeion

    

Voormalig speechwriter van Obama Cody Keenan keynote spreker tijdens C-DAY17

Obama-Cody-Keenan-landscape.jpg

Op 1 juni aanstaande spreekt Cody Keenan, voormalig Director of Speechwriting van Barack Obama, voor het eerst op Europese bodem over zijn ervaringen in het Witte Huis. De stille kracht achter Obama’s bekende en indrukwekkende speeches deelt zijn verhaal op C-DAY17, het congres voor communicatieprofessionals in Nederland. In zijn keynote gaat hij in op de kracht van woorden, het proces van de perfecte speech en behandelt hij enkele sprekende voorbeelden uit zijn even succesvolle als turbulente acht jaar in het Witte Huis.

Impactvolle speeches
Keenan werd Director of Speechwriting na het vertrek van Jon Favreau in 2013. Hij was sinds 2008 al betrokken bij Obama’s campagnes en stond Obama onder meer bij op sleutelmomenten als The State of the Union, de vijftigste herdenking van de Selma protesten en Obama’s afscheidsspeech. Keenan was cruciaal bij het creëren van impactvolle boodschappen op de momenten die er het meest toe deden.

Na het succes van C-DAY16 – met meer dan 500 bezoekers – organiseert Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals samen met verschillende partners, zoals MSLGROUP en Publiquest, C-DAY17. Op het congres spijkeren communicatieautoriteiten de kennis van bezoekers bij en delen de laatste trends. Naast Keenan spreekt ook Derk Loorbach op het congres. Dit jaar geven onder meer Yves Stevens, Reint Jan Renes, Wil Michels en Tjardus van Citters masterclasses op het evenement. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt. C-DAY17 vindt plaats op 1 juni 2017 in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Kaarten kunnen worden besteld via: http://www.cday.nl.

Mijlpaal in de polder
Folkert Reith, adjunct-directeur bij Logeion: “Met de komst van Cody Keenan hebben wij op C-DAY17 een spreker van wereldformaat. Bij communicatie gaat het in essentie over contact maken. Contact komt echter alleen tot stand als je je publiek écht weet te raken. Een kunst die Keenan tot in de puntjes beheerst. Naast het feit dat wij ontzettend trots en blij zijn, zegt zijn komst ook veel over de stand van het communicatievak in Nederland. Als je er met Nederlandse vakgenoten in slaagt om een internationale spreker van dit formaat het podium te bieden, dan kun je met recht spreken van een ‘mijlpaal in de polder’. C-DAY17 gaat ook dit jaar onvergetelijk worden.”

Cody Keenan spreekt tijdens C-DAY17 op uitnodiging van strategisch communicatiebureau MSLGROUP. Henjo Guitjens, General Manager in Nederland: “In Nederland kunnen we veel leren van een speechwriter als Keenan. Het begint allemaal met een meeslepend en overtuigend verhaal en daar ontbreekt het vaak aan, niet alleen bij politici maar ook bij bestuurders. Speechwriting is ècht een vak. De speeches van Obama zijn legendarisch, niet alleen vanwege de manier waarop hij ze uitsprak, maar zeker ook om de opbouw, retoriek en woordkeuze. Hij heeft er niet voor niets wereldwijd de harten van tientallen miljoenen mensen mee gestolen.”

…read more

Source: Logeion

    

DirectResearch en Logeion werken in 2017 opnieuw samen

Logeion-DR-samenwerking.jpg

Marktonderzoeksbureau DirectResearch en de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals Logeion hebben een handtekening gezet onder het contract om opnieuw in 2017 samen te werken. DirectResearch en Logeion werken samen om (de inhoud van) bijeenkomsten en seminars te verbeteren, maar ook door het gezamenlijk beheer en exploitatie van het CommunicatiePanel.

Adjunct-directeur Logeion Folkert Reith:
‘Een kwalitatief hoogwaardig programma-aanbod kan je alleen realiseren als je het goed monitort. Samen met DirectResearch houden we een vinger aan de pols. Een meedenkende partner is echt onontbeerlijk als je goed wilt meten. In DirectResearch hebben we daarin een goede partner gevonden.’

Algemeen directeur DirectResearch Okkie Boot:
‘Wij werken al ruim 10 jaar samen met Logeion. Met de evaluatie-onderzoeken proberen we samen met Logeion een bijdrage te leveren aan het communicatievak. Ik denk dat ik kan concluderen dat gezien onze lange relatie wij daar wel in slagen en vind het fijn dat we weer een jaar vooruit kunnen. Daarnaast is het CommunicatiePanel natuurlijk ook een uniek instrument voor onderzoek.’

…read more

Source: Logeion

    

Meer dan 50 inzenders voor de Galjaardprijs 2017

Galjaardprijs.jpg

In totaal 54 inzenders doen een gooi naar de Galjaardprijs 2017. Vrijdag 17 maart was de deadline en kort daarvoor stroomden de inzendingen nog binnen.
Inmiddels zijn alle inzendingen verwerkt. Wat valt dit jaar op? En welke weg is er te gaan voordat de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens de Galjaarddag op 11 mei 2017?

Twee jaar geleden introduceerde de Galjaardcommissie het systeem van regiojury’s. Hun rol is tweeledig: eerst inzendingen uit hun provincie aanjagen en na de deadline hun top drie samenstellen. In de publieke sector hebben veel vakgenoten een duwtje nodig van iemand uit hun eigen netwerk om in te zenden. Dat doen de 36 regiojuryleden, dankzij hen zijn er zoveel inzendingen. De regiojury Limburg verdient het grootste compliment! Daar kwam de eerste aanmelding vandaan en het aantal totale inzendingen staat op 11.

Opvallend veel inzendingen komen van gemeenten, verspreid over het hele land. De onderwerpen zijn divers van interne cultuurverandering tot externe promotie van tot het eigene van de gemeente, gebruik van dialect, inzet van nieuwe media, stimuleren van beleidsontwikkeling, arbeidsparticipatie, mobiliteit, enz. Ook zijn er inzendingen van een provincie, een hoogheemraadschap en verschillende ministeries zoals de nationale parken verkiezing, het EU voorzitterschap en de BOB campagne die 15 jaar bestaat. Maar, de Galjaardprijs is niet alleen bedoeld voor campagnes van overheden.

Het is mooi om te zien dat twee ziekenhuizen een project hebben ingediend en ook drie veiligheidsregio’s, twee brandweerorganisaties, een museum, kunstinstelling, universiteit en de politie. Kennis-houding-gedrag is anno nu passé. Communicatie is beleving. Dat komt dit jaar echt naar voren bij de inzendingen. Zo geeft het Zuyderland ziekenhuis een kijkje in het hart van het ziekenhuis. Professionals nemen je live en online mee. Je loopt rond op een groot laboratorium of kijkt live mee met een galblaasoperatie.

Lastige onderwerpen worden niet geschuwd. Wat te denken van de problematiek rond verwarde personen in opdracht van de VNG en de ministeries van VWS en VenJ? “Joris is soms in de war. […] Soms heeft hij ondersteuning nodig. Samen met Joris en zijn familie wordt gekeken waar hij het meest mee geholpen is.” De communicatiestrategie past tot in alle haarvaten het principe toe dat in de aanpak, ondersteuning en zorg àltijd de verwarde persoon zelf en de familie centraal staan.

Ook de publiekscampagne ‘De vraag van je leven’ stelt een heel gevoelig onderwerp aan de orde: preventie van zelfmoord. “Zou jij durven vragen of iemand misschien aan zelfmoord denkt? Dat is best eng. Precies die vraag kan het verschil maken”, stelt O-bureau de maker van de campagne. Verder zijn er inzendingen over het signaleren kindermishandeling, over vluchtelingenopvang en open communiceren over dierenproeven. Al met al een rijk palet!

De komende weken gaan de regiojury’s 1 tot maximaal 3 projecten uit hun regio nomineren. De nominaties van de twaalf provincies vormen met de selectie van de landelijke inzendingen door de Galjaardcommissie, de longlist waarmee de vakjury aan de slag gaat. In april selecteert de vakjury vijf projecten die 11 mei om de Galjaardprijs strijden. Van te voren kan iedereen kan …read more

Source: Logeion

    

André Manning nieuwe directeur Logeion

Andre Manning landscape.jpg

Het bestuur van Logeion heeft André Manning benoemd tot nieuwe directeur van Logeion. Samen met het bestuur, de leden en het verenigingsbureau gaat Manning zich richten op de ambitie om de vereniging substantieel te laten groeien en meer inhoud te geven aan Logeion als de autoriteit van het (marketing)communicatievak in Nederland. Daarbij staan drie kerntaken centraal; voortdurende professionalisering van het communicatievak, de programmering van bestaande en nieuwe activiteiten en de positionering van het vak en de beroepsgroep.

Logeion wil een inspirerend platform zijn voor alle communicatieprofessionals in Nederland en telt op dit moment ruim 3.300 leden. Het is wereldwijd de op een na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing sinds de oprichting 70 jaar geleden.
André Manning heeft tijdens zijn loopbaan verschillende leidinggevende communicatiefuncties vervuld bij onder meer Philips, Booking.com en Amcor. Hij begint in april bij Logeion.

…read more

Source: Logeion

    

Speechwriter Cody Keenan keynote spreker tijdens C-DAY17

CDAY17 landscape.jpg

Op 1 juni aanstaande spreekt Cody Keenan, voormalig Director of Speechwriting van Barack Obama, voor het eerst op Europese bodem over zijn ervaringen in het Witte Huis. De stille kracht achter Obama’s bekende en indrukwekkende speeches deelt zijn verhaal op C-DAY17, het congres voor communicatieprofessionals in Nederland. In zijn keynote gaat hij in op de kracht van woorden, het proces van de perfecte speech en behandelt hij enkele sprekende voorbeelden uit zijn even succesvolle als turbulente acht jaar in het Witte Huis.

Impactvolle speeches
Keenan werd Director of Speechwriting na het vertrek van Jon Favreau in 2013. Hij was sinds 2008 al betrokken bij Obama’s campagnes en stond Obama onder meer bij op sleutelmomenten als The State of the Union, de vijftigste herdenking van de Selma protesten en Obama’s afscheidsspeech. Keenan was cruciaal bij het creëren van impactvolle boodschappen op de momenten die er het meest toe deden.

Na het succes van C-DAY16 – met meer dan 500 bezoekers – organiseert Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals samen met verschillende partners, zoals MSLGROUP en Publiquest, C-DAY17. Op het congres spijkeren communicatieautoriteiten de kennis van bezoekers bij en delen de laatste trends. Naast Keenan spreekt ook Derk Loorbach op het congres. Dit jaar geven onder meer Yves Stevens, Reint Jan Renes, Wil Michels en Tjardus van Citters masterclasses op het evenement. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt. C-DAY17 vindt plaats op 1 juni 2017 in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Kaarten kunnen worden besteld via: http://www.cday.nl.

Mijlpaal in de polder
Folkert Reith, adjunct-directeur bij Logeion: “Met de komst van Cody Keenan hebben wij op C-DAY17 een spreker van wereldformaat. Bij communicatie gaat het in essentie over contact maken. Contact komt echter alleen tot stand als je je publiek écht weet te raken. Een kunst die Keenan tot in de puntjes beheerst. Naast het feit dat wij ontzettend trots en blij zijn, zegt zijn komst ook veel over de stand van het communicatievak in Nederland. Als je er met Nederlandse vakgenoten in slaagt om een internationale spreker van dit formaat het podium te bieden, dan kun je met recht spreken van een ‘mijlpaal in de polder’. C-DAY17 gaat ook dit jaar onvergetelijk worden.”

Cody Keenan spreekt tijdens C-DAY17 op uitnodiging van strategisch communicatiebureau MSLGROUP. Henjo Guitjens, General Manager in Nederland: “In Nederland kunnen we veel leren van een speechwriter als Keenan. Het begint allemaal met een meeslepend en overtuigend verhaal en daar ontbreekt het vaak aan, niet alleen bij politici maar ook bij bestuurders. Speechwriting is ècht een vak. De speeches van Obama zijn legendarisch, niet alleen vanwege de manier waarop hij ze uitsprak, maar zeker ook om de opbouw, retoriek en woordkeuze. Hij heeft er niet voor niets wereldwijd de harten van tientallen miljoenen mensen mee gestolen.”

…read more

Source: Logeion