Paul Stamsnijder: ‘Van bolwerk naar netwerk: scoren in de samenwerking’

Samenwerking-stock-705x220.jpg

Hoe komt het toch dat zoveel organisaties nog moeite hebben om de verbinding met de samenleving aan te gaan? « De valkuil voor iedere organisatie is ‘zelfreferentialiteit’, aldus reputatiegoeroe Paul Stamsnijder. Maandag 10 december geeft hij voor de vierde keer de Vakimpuls ‘Stakeholdermanagement’ voor Logeion. Hoe belangrijk is stakeholdermanagement binnen de organisatie? Welke rol ligt hier voor communicatieprofessionals? En wat komt er de tiende aan bod? Paul geeft antwoord!

Waarom hebben zoveel organisaties moeite om de verbinding met de samenleving aan te gaan?
« De valkuil voor iedere organisatie is wat Noëlle Aarts noemt ‘zelfreferentialiteit’. Dat heeft tot gevolg dat we niet denken vanuit de ander, niet meer openstaan voor nieuwe ideeën en vervreemden van onze stakeholders. Dat is overigens gewoon een menselijk tekort. We denken vanuit onszelf – en mede daardoor is communicatie soms ‘zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten’. De verbinding met de samenleving begint met de verbinding die bestuurders persoonlijk aan durven te gaan. Te vaak is eigenbelang te dominant. Huiselijk gezegd zijn mensen te vaak teveel met zichzelf bezig en in sommige organisaties leidt dat ertoe dat zij een bolwerk worden: ophaalbrug omhoog en weg met de andersdenkenden. De winnaars zoeken een ‘shared purpose’: zij weten het overkoepelende doel te adresseren, dat ook anderen inspireert. En het gevolg daarvan is verbinding. »

Is de hoeveelheid stakeholders eigenlijk belangrijk? Hoe meer stakeholders, hoe beter?
« Nee, nee, nee. Het gaat er in de regel niet om dat je zoveel mogelijk mensen kent, integendeel. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het is voor organisaties de uitdaging om de relaties te koesteren met de spelers die ertoe doen. Niet alleen met mensen die een formele positie hebben, maar ook met de informele beïnvloeders. Kijk verder dan de usual suspects. Het valt wel op dat veel organisaties bij het nadenken over hun stakeholders weinig verder komen dan het maken van een paar lijstjes – veelal met mensen die men toch al kende. Het leidt ertoe dat mensen aan de slag gaan met hun eigen contacten, vanuit het idee ‘wie je bent, is wie je kent’. Maar eigenlijk is dat armoede. Als je belangen deelt en je bent in staat het eigenbelang te overstijgen, maakt de hoeveelheid stakeholders niet uit. Stel jezelf maar de vraag: hoeveel stakeholders hebben we en hoeveel stakeholders hebben we als organisatie nodig?”

De hoeveelheid speelt dus geen rol, maar wat is dan wel belangrijk? Is dit bijvoorbeeld betrokkenheid? Hoe meet je dit dan?
« Betrokkenheid is terug te voeren op de mate van participatie: dit is terug te brengen tot de vier varianten, in stijgende volgorde van betrokkenheid: meeweten, meedenken, meedoen en meebeslissen. Als je bewust bekwaam bent in het maken van dit onderscheid, kun je ook heldere prioriteiten leggen en dus komen tot meer positieve invloed. »

Wat is het belang van betrokken stakeholders? En wat is het gevaar van niet-betrokken stakeholders?
« Kijk naar het meest recente politieke issue van Rutte-III: feitelijk is de SP in het pensioendebat met verantwoordelijkheidsvakantie geweest. Ergens is in een voorfase onvoldoende geïnvesteerd in de relatie. Uiteindelijk is de SP niet losgekomen van de angst …read more

Source: Logeion

    

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>