Ben Tiggelaar: ‘Houd je kennis op peil en deel ruimhartig’

Ben-Tiggelaar-foto-Elisabeth-Ismail-705x220.jpg

Ben Tiggelaar verzorgt op woensdag 6 februari 2019 de masterclass ‘Zo word je een topadviseur!’ Daarin zal hij gedragswetenschappelijke kennis aanhalen, ervaringen delen en veel tijd besteden aan de vraag hoe je deze kennis gaat toepassen. Daar ligt een behoefte van communicatieprofessionals. Hierbij alvast een voorproefje op het interview met Ben Tiggelaar dat in de nieuwe C, die 21 december op de mat valt, staat.

« Communicatieprofessionals krijgen niet altijd de plek aan tafel die ze wellicht verdienen. Om dat voor elkaar te krijgen, heb je specifieke vaardigheden nodig. Ik zie dit ook bij andere disciplines die raakvlakken hebben met communicatie, bijvoorbeeld in de HR of in de psychologie. Daarin werken mensen die iets nuttigs te brengen hebben, maar het moeilijk vinden om gehoor te vinden bij degenen die meer naar de ‘harde’ managementkant kijken. »

Wat is de grootste hobbel?
« Je moet vooroordelen en soms ook onbegrip overwinnen. Maar als je de tijd krijgt om iets uit te leggen over het belang van goede communicatie, over een positief klimaat in de organisatie, of over psychologische veiligheid, dan snappen de meer traditionele managers prima waarom het zo belangrijk is. Ze kunnen het relateren aan hun eigen ervaringen. Maar het kost even tijd om dat over het voetlicht te krijgen, om die kennis echt te delen. »

De laatste edititie van 2018 van Vakblad C ligt bij Logeion-leden en abonnees op 21 december op de deurmat. Ontvang je vakblad C nog niet? Word dan lid van Logeion of neem een abonnement op C!

…read more

Source: Logeion

    

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>