Tweede editie ‘Onder Professoren’ van het Centrum Strategische Communicatie is in april

Onder Professoren Ionica, Christian, Enny 705x220.jpg

Op donderdagavond 18 april vindt de tweede editie van de bijeenkomst ‘Onder Professoren’ plaats. Een nieuw concept vanuit het Centrum Strategische Communicatie (CSC), waarbij Partners en Vrienden van het CSC in gesprek gaan met topwetenschappers over de nieuwste inzichten uit hun onderzoek met deze keer prof. dr. ir. Ionica Smeets (Universiteit Leiden), prof. dr. Christian Burgers (Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit) en prof. dr. Enny Das (Radboud Universiteit). Een bijzonder event voor mensen die op strategisch communicatieniveau werkzaam zijn en de mindset hebben zich continu verder te ontwikkelen.

Ingrediënten voor deze avond zijn: hapje, drankje, korte colleges, rondetafelgesprekken, boeiende mensen bij elkaar. ‘Onder Professoren zal plaatsvinden in het mooie, nieuwe hoofdkantoor van ABP en APG op de Zuidas in Amsterdam.

Hoe gaat het in zijn werk?
De drie professoren presenteren in een kort college de nieuwste inzichten uit hun onderzoek. Daarna verdelen de deelnemers zich over drie ronde tafels voor een driegangendiner. Bij elke tafel schuift per gang een van de hoogleraren bij een van de drie tafels aan. Op die manier krijgt iedereen de gelegenheid om met elke hoogleraar nader in gesprek te gaan en de relevantie van het onderzoek voor de praktijk te bespreken.

Wie zijn de professoren die een college geven?
Prof. dr. ir. Ionica Smeets is hoofd van de Leidse afdeling Science Communication and Society en leidt met veel plezier studenten op bij de gelijknamige masterspecialisatie. Als hoogleraar wetenschapscommunicatie onderzoekt ze de kloof tussen experts en algemeen publiek. Wat gaat er mis als die groepen met elkaar communiceren? En wat kunnen wetenschappers doen om dit proces te verbeteren? Daarnaast schrijft ze columns voor de Volkskrant en maakt ze met Ype Driessen fotostrips voor New Scientist. Ook presenteert ze populair-wetenschappelijke televisieprogramma’s, schrijft boeken en geeft af en toe lezingen.

Prof. dr. Christian Burgers is bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt de zogenaamde Logeion-leerstoel die gericht is op het vervullen van een brugfunctie tussen wetenschap en praktijk. Daarnaast is hij universitair hoofddocent bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het onderzoek van Christian Burgers richt zich op strategisch communiceren via taal. Hoe kan taal de brug slaan tussen wetenschap en praktijk? Voor zijn onderzoek heeft hij individuele onderzoekbeurzen, zoals: VENI (2013) en VIDI (2017) verworven.

Prof. dr. Enny Das is hoogleraar Communicatie en Beïnvloeding bij de afdeling Taal en Communicatie van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar onderzoek richt zich op de vraag hoe je strategisch kunt communiceren zonder weerstand op te roepen, op de rol van taal en communicatie bij placebo-effecten en op hoe frames en verhalen publieke percepties kunnen sturen. Lopende projecten gaan over het communiceren van bijwerkingen van medische behandelingen, de rol van de media in publiekspercepties van risico en het voorspellen van medische uitkomsten middels textmining. Enny doceert onder meer aan de masteropleiding Communicatie & Beïnvloeding.

Ben je erbij?
Logeion hoopt met dit initiatief een inspirerend netwerk te bouwen dat onszelf en ons vak naar een hoger niveau brengt. ‘Onder Professoren’ is exclusief voor Partners en Vrienden van het CSC en hun introducees. Heb …read more

Source: Logeion

    

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>