Eerste webinar van Logeion en CCPR, Surinaamse beroepsorganisatie voor communicatie, een feit

CCPR webinar 705x220.jpg

Op 5 en 6 april 2019 kreeg de samenwerking met beroepsvereniging voor communicatie CCPR in Suriname een concrete invulling door het organiseren van een tweedaagse training in Suriname met op de eerste dag een webinar verzorgd door Logeion. Een eerste stap om een dialoog tussen Surinaamse en Nederlandse communicatieprofessionals op gang te brengen.

Het was voor beide landen een primeur en een uitdaging. Zou het lukken om een webinar te organiseren vanuit Nederland? Rekening houdend met het tijdsverschil van 5 uur – in Suriname is het 5 uur vroeger- en een stabiele internetverbinding, want het komt nogal eens voor dat de stroom uitvalt in Suriname. En sluit de inhoud van het webinar aan bij de verwachtingen van de communicatieprofessionals in Suriname?

Webinar en training
Door een gezamenlijke inspanning van André Manning, directeur van Logeion, Angela van der Kooye, voorzitter van CCPR en Joyce van Horn, senior communicatieadviseur is alles op alles gezet om de tweedaagse training vorm te geven. En met succes, want de deelnemers waren laaiend enthousiast. Een webinar als onderdeel van een tweedaagse face- to-facetraining heeft goed uitgepakt. Een mooi voorbeeld hoe ‘blended learning’ heel goed kan werken, ook ‘overseas’. Er ontstonden interessante discussies die nieuwe inzichten opleverden. De twee uur durende webinar met aansprekende voorbeelden uit de praktijk waren ‘eye openers’en gaven de deelnemers tools die ze meteen ook in hun eigen werk kunnen toepassen. Je kunt het webinar ‘Het ontwikkelen van een gedegen communicatiestrategie’ nog terugkijken.

De Surinaamse communicatieprofessionals werkzaam bij een bank, de overheid, een training & consultancy bureau en een verhuurbedrijf van kantoorunits, leerden een gedegen communicatiestrategie te ontwikkelen en een communicatieplan op te stellen. De deelnemers kenden elkaar niet toen ze aan de training begonnen. Na de training gingen ze als een hechte groep weer naar huis met een certificaat. De voorbereiding en de eerste trainingsdag werden vastgelegd in twee korte filmpjes die verspreid zijn op LinkedIn en Facebook zowel in Suriname als in Nederland. Deze filmpjes werden in korte tijd ruim 2.000 keer bekeken.

…read more

Source: Logeion

    

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>