Tips, tools en trends voor zzp’ers met Margreet Drijvers

Margreet Drijvers PZO 705x220.jpg

Logeion en Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) zijn al jarenlang trouwe partners en zetten zich in voor de zelfstandige communicatieprofessionals. Onlangs is besloten om deze samenwerking te verdiepen, dus het leek ons tijd om de directeur van PZO, Margreet Drijvers, beter te leren kennen en haar onder andere te vragen naar de ultieme tips en tools, maar ook de ontwikkelingen en trends die van belang zijn voor zzp’ers.

Wat is en doet PZO eigenlijk?
« PZO is de belangenbehartiger voor zelfstandigen. PZO is een vereniging van, voor en door haar leden. In Den Haag en Brussel, bij ministeries, de Tweede Kamer en door een zetel in de Sociaal-Economische Raad (SER) praten wij mee over belangrijke onderwerpen. Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering of niet? Een verplicht pensioen of niet? Door goed naar onze leden en zelfstandig ondernemers te luisteren, brengen wij hun belangen onder de aandacht, praten en denken we mee en zorgen we er voor dat er goed met de belangen van zelfstandigen wordt omgegaan. »

Wat vind je van de intensivering van de samenwerking met Logeion?
« PZO is erg blij met het aanhalen van de banden. Samen met onze lidverenigingen kunnen wij nog beter de belangen van de zelfstandigen behartigen. We hebben Logeion nodig om deze belangenbehartiging ook echt goed te doen. Logeion zorgt voor een hoog kwalitatief niveau van de communicatieprofessionals en PZO kan een bijdrage leveren op het gebied van specifieke ondernemersvaardigheden. Zo zorgen we er samen voor dat de zelfstandige communicatieprofessional zich in een concurrerende markt goed staande houdt. »

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kiezen de meeste Nederlandse zzp’ers er bewust voor om zelfstandig ondernemer te worden. Waarom werd jij zzp’er en hoe bevalt het?
« Ik ben een jaar na de geboorte van ons eerste kind zelfstandig geworden. Aan de ene kant omdat ik het erg leuk vond om steeds weer voor andere organisaties werkzaam te zijn, maar ook omdat ik vrije keuzes wilde maken ten aanzien van de zorg van onze kinderen. De flexibiliteit en de autonomie had ik toen, maar is ook nu nog heel erg nodig. De keerzijde is: alleen is maar alleen. Ik ben ook wel een mens dat graag samenwerkt om beter te kunnen presteren. Dat kan door vakgenoten op te zoeken of bijvoorbeeld samen te werken in een coöperatief verband. »

Je bent zzp’er en werkt nu ook voor PZO als directeur. Hoe is het om weer voor een vaste organisatie te werken?
« PZO is inderdaad een organisatie in een wat groter verband, maar de uitdagingen en vraagstukken van nu vragen wel om ondernemersvaardigheden en dan ben ik bij PZO weer als een vis in het water. »

Met welke ontwikkelingen en trends zouden zzp’ers zich de komende jaren bezig moeten gaan houden?
« Ik verwacht dat zzp’ers een belangrijke rol spelen in de doorbraak ten aanzien van het denken over werk en welk invloed dat heeft op onze stelsels, zoals ons sociaal zekerheidsstelsel en fiscaal stelsel. Zzp’ers zullen dan ook een grotere rol opeisen bij de traditionele overlegorganen van werkgevers en werknemers. Daarnaast zie je dat het zelfstandig ondernemerschap geen ‘vrijheid, blijheid’ meer is. …read more

Source: Logeion

    

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>