Cyriel Kortleven is de nieuwe keynote op C-day19!

Cyriel Kortleven 705x220.jpg

Cyriel Kortleven is als nieuwe keynote toegevoegd aan het programma op C-day19 ter vervanging van Patrick Stal. Cyriel is expert op het gebied van verandermanagement en heeft als missie om een inspirerende boost te geven aan de creatieve en ondernemende mindset van professionals bij verandering. In dit interview vertelt Cyriel waarom een verandermindset voor communicatieprofessionals van groot belang is en hoe je medewerkers in de organisatie succesvol meekrijgt in deze mindset.

Cyriel, je missie is: een inspirerende boost geven aan de creatieve en ondernemende mindset van professionals bij verandering. Hoe is deze missie ontstaan?
« Een open attitude en creatief naar de wereld durven kijken is cruciaal in deze tijd waar continue verandering plaatsvindt. Desondanks heb ik het gevoel dat een groot deel van de (grotere) bedrijven blijft vasthangen in de status quo. Men vindt verandering vaak oké, zolang het weinig impact heeft op hun eigen gedrag of hun eigen leven. Want dan komen de ‘ja maar’s’ ineens tevoorschijn. Dat is ook logisch, want mensen zijn gewoontedieren en verandering brengt automatisch angst en onzekerheid met zich mee. Je weet vaak niet of de verandering echt een verbetering zal zijn. In de beginfase van een verandering moet je extra energie, tijd en geld investeren en dat is spannend. Vandaar dat verandering bij veel mensen een negatief beeld en verkeerde verwachtingen opwekt. Terwijl verandering helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Door alvast te accepteren dat verandering sowieso zal plaatsvinden, kunnen we de negatieve energie (die we normaal in de weerstand zouden stoppen) best omzetten naar een nieuwsgierige energie om nieuwe dingen op kleine schaal uit te proberen. Dan blijkt de verandering toch vaak mee te vallen en niet zo erg te zijn als de ‘angstscenario’s’ die we in ons hoofd bedacht hadden. En dat is een boodschap die ik heel graag in de wereld wil zetten. »

Waardoor is deze missie bij jou ontstaan?
« Ik heb Economie gestudeerd en daar leer je heel vaak dat er slechts één juist antwoord is, maar dat is in de praktijk helemaal niet zo. De wereld verandert continu dus de « antwoorden » veranderen ook steeds. In de wiskunde klopt het dat er slechts één antwoord is op de vraag ‘Hoeveel is 1+1?’ Maar als je diezelfde som in een context van 1 man en 1 vrouw plaatst, zou het antwoord wel eens 3 of meer kunnen zijn, aangezien er baby’s van kunnen komen. En zo zijn er eigenlijk voor bijna alle problemen die we hebben in deze wereld alternatieve oplossingen mogelijk. We zijn namelijk geneigd om in vaste denkpatronen te blijven hangen. De uitdaging is dus enerzijds je oordeel van de ‘juiste oplossing’ los te laten en anderzijds via diverse manieren naar de wereld kijken waardoor je vanzelf nieuwe oplossingen kunt ontdekken. Ik heb heel veel trainingen verzorgd rondom bedrijfscreativiteit en honderden brainstormsessies begeleid. Sinds vijf jaar heb ik mijn droombaan als spreker gevonden door mijn boodschap op een hele simpele, pragmatische manier te delen over heel de wereld. »

« De uitdaging is enerzijds je oordeel van de ‘juiste oplossing’ loslaten en anderzijds via …read more

Source: Logeion

    

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *


*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>